Amerikaanse versterking maakt selectie Lycurgus bijna compleet

Cole Gillis in actie namens UC Irvine University
Cole Gillis in actie namens UC Irvine University © UC Irvine University
Samen Lycurgus heeft met het aantrekken van de Amerikaan Cole Gillis de selectie bijna rond. De 22-jarige passer-loper is de dertiende speler die is vastgelegd voor komend seizoen.
De 1.96 meter lange Gillis is geboren in San José en komt over van de UC Irvine Universiteit in Californië, waar hij de afgelopen vier seizoenen speelde. Hij omschrijft zichzelf. ‘Ik ben een degelijke speler, denk ik, die altijd rustig blijft en met het hoofd speelt. Koppie erbij houden is belangrijk’, aldus de Amerikaan.
Cole Gillis in actie namens UC Irvine University
Cole Gillis in actie namens UC Irvine University © UC Irvine University

'Hij stond al langer op ons lijstje'

Arjan Taaij is blij met de nieuwe aanwinst. ‘Hij stond al langer op ons lijstje. Cole heeft vooral als passer-loper gespeeld, maar door blessures bij de universiteit ook wel als diagonaal. Iemand die passend en verdedigend iets extra’s toevoegt. Een complete speler met afgelopen seizoen ook prima aanvallende cijfers, die ambities heeft om het hoogste te bereiken’, aldus de coach van Lycurgus.

Selectie bijna compleet

Lycurgus heeft nu dertien spelers vastgelegd voor komend seizoen. De club is alleen nog op zoek naar een libero. De selectie ziet er nu als volgt uit:
Spelverdelers: Cole Bogner, Sam Gortzak
Diagonalen: Cal Fisher, Thomas Sleurink
Passer-lopers: Cole Gillis, Kyle McCauley, Maarten Bartels en Guus Boer
Middenmannen: Niels de Vries, Luuk Hofhuis, Robin Boekhoudt en Arjan Westra
Libero: Jeffrey Klok