'Lastige keuzes' in opstelling Pieter Huistra

GRONINGEN - Tom Hiariej speelt zondag vermoedelijk weer in de basis bij FC Groningen tegen AZ. In de laatste wedstrijd tegen NAC werd de rechtsback op het laatste moment ziek.
Johan Kappelhof speelde in Breda tegen NAC voor het eerst in de basis. Maar afgaand op de training van vrijdag, moet hij zondag weer plaats maken voor Hiariej. "Het zijn lastige keuzes die we moeten maken", zegt trainer Pieter Huistra. "Johan speelde een goede wedstrijd tegen NAC.
Zaterdag maakt Huistra zijn keuze definitief. Ook voor de linksbackpositie is de keuze niet eenvoudig. Lorenzo Burnet speelde goede wedstrijd, maar Emil Johansson maakte afgelopen maandag bij de beloften een goede indruk. Op het middenveld lijkt Huistra wederom te kiezen voor controleurs Holla en Kieftenbeld. Tim Sparv zit vermoedelijk op de bank. Nicklas Pedersen en Thomas Enevoldsen kampen allebei met lichte blessures.
Huistra verwacht een boeiende wedstrijd zondag in de Euroborg. "FC Groningen en AZ zijn twee ploegen met dezelfde ambities."
Vermoedelijke opstelling tegen AZ: Van Loo; Hiariej, Kwakman, Ivens en Burnet; Holla en Kieftenbeld; Bacuna, Andersson en Tadic; Matavz.