SC Veendam opnieuw onderuit

VEENDAM - Sportclub Veendam heeft ook de vierde wedstrijd van het seizoen verloren. Aan de eigen Langeleegte werd het 2-1 voor FC Den Bosch. De thuisploeg kon een 2-0 achterstand bij rust niet meer rechtzetten.
Binnen een half uur stond Den Bosch met 2-0 voor. Van Weert kopte ongehinderd de openingstreffer in na een hoekschop. Doelman Leonard Nienhuis had moeten ingrijpen, maar bleef op de doellijn staan. Verbeek kreeg ook alle ruimte van de Veendam-verdediging om binnen te koppen. Tussendoor schoot Van Moorsel nog keihard op de lat uit een vrije trap.
De ploeg van trainer Heerkes zocht daarna wanhopig naar de aansluitingstreffer. Maar er zat te weinig lijn en beleving in het spel van de Veendammers. Niek Loohuis kreeg nog wel een dot van een kans. De middenvelder had zelf moeten schieten, maar schoof de bal in de voeten van een Den Bosch-verdediger.
Heerkes wisselde in de rust twee keer. Danny Menting en Dan Romann kwamen in het veld voor Feenstra en Loohuis. Veendam ging door de wijzigingen iets aanvallender spelen. Den Bosch bleef in eerste instantie gemakkelijk overeind. Veendam kreeg wel mogelijkheden. Anco Jansen kwam twee keer in kansrijke positie en een schot van Lars Lambooij werd gekeerd door doelman Begois. Een kwartier voor tijd werd het iets betere spel van Veendam beloond. Anco Jansen knalde een vrije trap vanaf zo'n twintig meter in de kruising. Een echt slotoffensief bleef uit.