Valpartij Mollema in Vuelta

TALAVERA DE LA REINA (ESP) - Wielrenner Bauke Mollema is vrijdag ten val gekomen in de Ronde van Spanje. De Groninger Rabo-renner raakte betrokken bij een massale valpartij vlak voor de finish van de zevende etappe.
"Bauke heeft een mooie salto gemaakt, maar de landing was niet perfect", liet zijn ploegleider Erik Dekker na afloop weten. "Hij heeft een heel klein krasje op zijn schouder en wat last van een spiertje in zijn nek, dus dat is ook met ijs gekoeld. Je moet het natuurlijk nooit onderschatten, maar het ziet er vooralsnog niet al te erg uit."
De zevende rit ging over 183 kilometer van Almaden naar Talavera de la Reina. Op ongeveer 250 meter voor de finish raakten de Amerikaan Tyler Farrar en de Poolse coureur Michal Golas elkaar. Doordat zij tegen de grond smakten, kwamen vele collega's, waaronder Mollema, ten val.
Mollema eindigde in de vlakke etappe op de 81ste plaats en behield zijn 15e plaats in het algemeen klassement. Ook provinciegenoten Martijn Keizer en Tom-Jelte Slagter eindigden in het grote peloton.