Verwarring tijdens vuurwerk Bommen Berend

GRONINGEN - Het traditionele vuurwerk tijdens Bommen Berend kampte zaterdagavond met een technische storing. Op hetzelfde moment rukten ambulances uit voor een gebroken been en iemand die onwel was geworden.
Dat leidde tot verwarring onder het aanwezige publiek. De twee ambulances hadden echter niets met de storing van het vuurwerk te maken zo laat de politie via Twitter weten: "#bommenberend #feestinstad #050 vuurwerk ligt stil door stroomstoring. Ambulance rijdt i.v.m. gebroken been en ander voor onwelwording".
De politie onderzoekt de oorzaak van de storing. Burgemeester Rehwinkel van Groningen liet weten dat het vuurwerk door de storing geen vervolg meer kreeg: "Vuurwerkshow wordt niet vervolgd door technische storing, s.v.p. rustig naar huis gaan."
Uiteindelijk verlieten 15.000 toeschouwers teleurgesteld het terrein. Maar ook voor de makers van het vuurwerk, Azuma Fireworks was het mislukken van de show een grote deceptie. De storing is waarschijnlijk te wijten aan kortsluiting tussen het aansturingsmechanisme en de ontsteking van het vuurwerk.