Danny Buijs is de nieuwe trainer van Fortuna Sittard

Danny Buijs geeft aanwijzingen langs de lijn
Danny Buijs geeft aanwijzingen langs de lijn © Orange Pictures
Danny Buijs heeft een nieuwe club. De voormalig trainer en speler van FC Groningen heeft een tweejarig contract getekend bij Fortuna Sittard, waar hij hoofdtrainer wordt.
Het betekent voor Buijs een terugkeer als trainer in de eredivisie, nadat hij eerder vier seizoenen aan het roer stond bij FC Groningen. Vorig jaar zomer ging hij aan de slag bij KV Mechelen in België, maar daar werd Buijs in oktober alweer ontslagen.

Benaderd door FC Groningen

Onlangs werd bekend dat Buijs door FC Groningen was benaderd om terug te keren als trainer, in een ultieme poging degradatie af te wenden. Buijs zag daarvan af, waarna Dennis van der Ree aanbleef als eindverantwoordelijke. Hij kon niet voorkomen dat Groningen degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie.

'Relatie met supporters essentieel'

Buijs geeft op de website van Fortuna Sittard aan wat zijn plannen zijn met de club. 'Wij moeten er - met z'n allen - elke dag alles aan doen om deze club op een goede manier te vertegenwoordigen. Dat moet de norm zijn. De relatie met de supporters is hierin essentieel. Mij staat bij dat het in Sittard altijd lastig voetballen was, vooral als het publiek erachter ging staan. Dat moeten we ook komend seizoen weer realiseren.'