Tim Matavz blijft bij FC Groningen

GRONINGEN - Tim Matavz blijft bij FC Groningen. Dat bevestigt directeur Hans Nijland tegenover RTV Noord. Een transfer naar PSV is definitief van de baan.
FC Groningen had de Eindhovense club een deadline gesteld om de Sloveense spits te kunnen kopen. De transfermarkt sluit 31 augustus om middernacht, maar PSV had voor zondagavond 20:00 uur met een bod moeten komen. Dat is niet gebeurd.
"PSV heeft ons nog gevraagd om de deadline op te schuiven naar maandag, maar dat kan echt niet", zegt Nijland. "We hebben fatsoenlijk de tijd nodig om een vervanger te halen. David Texeira was inderdaad de beoogde kandidaat. Dat was ook zo goed als geregeld, maar we kunnen hem simpelweg niet op het vliegveld laten staan wachten."
Texeira, de beoogde vervanger, speelt in Uruguay bij Defensor Sporting. FC Groningen zou hem volgens Nijland niet meer tijdig kunnen vastleggen als de club nóg langer op PSV zou wachten.
PSV deed vorige week zaterdag een eerste bod op Matavz. Later in de week was er opnieuw contact tussen beide clubs. In dat gesprek kwamen PSV en FC Groningen volgens Nijland 'geen millimeter nader tot elkaar'.