Mollema verliest leiderstrui in Vuelta

SALAMANCA (SPA) - Bauke Mollema is zijn leiderstrui in de Ronde van Spanje maandag kwijtgeraakt. De Groninger wielrenner reed rond Salamanca een prima tijdrit en houdt zodoende wel zicht op een goede eindklassering in de Vuelta.
Mollema eindigde tijdens de 47 kilometer lange tijdrit als 25e en zakte daardoor naar de 7e plaats. De Brit Christopher Froome nam de leidende positie over van de Groninger. Mollema staat op slechts 1 minuut en 7 seconden achterstand. Met de zwaarste bergen nog te rijden in de Spaanse ronde heeft Mollema dus nog alle kans weer te stijgen.
Voor de race tegen de klok had Mollema 59 minuten en 3 seconden nodig. Hij gaf 3 minuten en 9 seconden toe op winnaar Tony Martin. Froome eindigde op 59 tellen als tweede. In het algemeen klassement heeft de coureur van Sky 12 seconden voorsprong op de Deen Jakob Fuglsang die op 1.37 als 6e eindigde in de tijdrit. De Brit Bradley Wiggins, teamgenoot en aanvankelijk kopman van Froomem, werd derde in de rit (op 1.22) en staat in de rangschikking eveneens derde, op 20 tellen.