Nijland: Jammer als Texeira elders onderdak vindt

GRONINGEN - FC Groningen-directeur Hans Nijland zou het jammer vinden als David Texeira, de beoogde opvolger van Tim Matavz in de Euroborg, elders onderdak vindt.
De 20-jarige Uruguayaan gaat volgens Nijland in de komende dagen terug naar zijn vaderland. Hij was samen met (en op initiatief van) zijn zaakwaarnemers toch naar Nederland gereisd, ondanks dat FC Groningen hem had gezegd dat niet te doen. Nijland sprak dinsdagmiddag met de teleurgestelde speler, die hoopte dat de deal met PSV alsnog rond zou komen.
Op de vraag hoe groot de kans is dat Texeira nu elders onderdak vindt, zegt Nijland tegen RTV Noord: "Ja, dat kan. Ik kan me ook voorstellen dat die jongen hier ongelooflijk van baalt. Het kan zijn dat hij nu elders onderdak vindt en dat zou jammer zijn. Het is een heel goede speler, hij is intensief gescout door ons en een groot talent. Maar als Matavz hier blijft hebben we geen geld om nieuwe spelers aan te trekken."
Dat Matavz niet aan PSV is verkocht, ligt volgens Nijland vooral aan de raad van commissarissen van de Eindhovenaren. "Het gat tussen vraag en aanbod van de verkoopprijs van Tim Matavz was zeker overbrugbaar, maar uiteindelijk gaf de RvC van PSV geen toestemming aan de directie om de transfer daadwerkelijk af te ronden", zegt Nijland.
De veel gebezigde boodschap vanuit de Euroborg blijft dat Tim Matavz het seizoen bij FC Groningen afmaakt. "En volgens mij moeten we daar heel blij mee zijn", aldus Nijland.