Overval op juwelier in Winschoten

WINSCHOTEN - Juwelier Jan ten Hoor aan de Langestraat in Winschoten is woensdagmorgen rond kwart voor tien overvallen. De overvallers zijn twee mannen uit Den Haag van 18 en 21 jaar.
De twee dreigden met een vuurwapen en gebruikten geweld tegen het personeel. De medewerkers moesten op de grond gaan liggen en één van hen werd geslagen. Een overbuurman, die ook een winkel heeft, zag dat de overval gaande was. Op het moment dat de overvallers even uit het zicht waren, opende en sloot hij de deur van de juwelier een paar keer, waardoor een belletje afging. De overvallers schrokken hiervan en gingen er zonder buit vandoor in een auto.
Dankzij getuigen wist de politie hoe de vluchtauto eruit zag en wat het kenteken was. Agenten zagen de wagen rijden op de A7 bij Winschoten en zetten de achtervolging in. Via de N33 ging het naar het Drentse Grolloo, waar de auto van de overvallers uit de bocht vloog en een lekke band kreeg. De politie heeft de twee inzittenden van het voertuig aangehouden. Meerdere arrestaties worden niet uitgesloten.
Dit is de tweede keer in twee jaar tijd dat Ten Hoor is overvallen. Daarnaast werd de juwelier twee weken geleden opgelicht door een Engelstalige man en vrouw. Na een wisseltruc bleken sieraden ter waarde van vijftienduizend euro verdwenen.
De juwelierszaak gaat woensdagmiddag gewoon weer open.