Gelijkspel FC Groningen tegen Lierse SK

ROLDE - FC Groningen heeft in Rolde met 1-1 gelijkgespeeld tegen Lierse SK. Halverwege de eerste helft kwam Groningen op voorsprong. Danny Holla schoot van afstand de bal in de kruising. Vlak voor rust maakte Vandooren de gelijkmaker voor de Belgen.
Groningen was het grootste gedeelte van de wedstrijd beter dan Lierse, maar de ploeg creeërde weinig kansen. Alleen in de slotfase waren Van Dijk en aanvoerder Petter Andersson nog dicht bij een doelpunt. In de laatste minuut kreeg Lierse ook nog een grote kans om te winnen.
Trainer Pieter Huistra gaf een aantal spelers rust zoals Dusan Tadic en Leandro Bacuna. Luciano stond onder de lat, Virgil van Dijk verving in het centrum van de verdediging de licht geblesseerde Kees Kwakman. Thomas Enevoldsen en Matias Jones stonden in de basis. De Koreaan Suk stond in de spits. Hij mag ondanks een schorsing van vier wedstrijden wel meedoen in oefenduels.
Huistra overweegt om Nicklas Pedersen de komende weken in de spits te zetten. De coach wil vasthouden aan het systeem met één spits. De andere spitsen Suk en Texeira zijn de komende weken niet inzetbaar. Suk is geschorst, Texeira wacht nog op een werkvergunning.