Lycurgus maakt selectie compleet met Stadjer

Niels Kuijpens in actie namens DIO Bedum
Niels Kuijpens in actie namens DIO Bedum © Annemiek Schuurman
Samen Lycurgus heeft de selectie voor volgend seizoen compleet gemaakt met het aantrekken van Niels Kuijpens. De libero uit Groningen komt over van DIO Bedum.
De 27-jarige Kuijpens speelde de afgelopen elf jaar in het eerste van DIO Bedum, en heeft ervaring als passer-loper en libero. Op die laatste positie is hij de back-up van Jeffrey Klok.
‘Ik ben natuurlijk al wat ouder en weet wat er in het volleybal komt kijken. Ik ga normaal gesproken weinig spelen, maar meedraaien op eredivisieniveau is een kans die ik wil pakken. Ik wil er later geen spijt van hebben dat ik het niet gedaan heb. Ik ben een aanjager en wil graag winnen’, aldus Kuijpens.

'Iemand uit de regio de kans geven'

‘We wilden voor de vacante liberopositie toch graag kijken of we iemand uit de regio de kans konden geven om aan de eredivisie te ruiken en zich te ontwikkelen', vult Arjan Taaij aan. 'Niels kent zijn rol en beschouwt dit als een mooie kans. Hij is een goeie teamspeler die passend en verdedigend de afgelopen jaren heeft laten zien dat zijn kwaliteiten vooral daar liggen', aldus de coach van Lycurgus.

Veertien spelers

Lycurgus heeft veertien spelers vastgelegd voor het komende seizoen. Daarmee is de selectie compleet:
Spelverdelers: Cole Bogner en Sam Gortzak
Diagonalen: Cal Fisher en Thomas Sleurink
Passer-lopers: Cole Gillis, Kyle McCauley, Maarten Bartels en Guus Boer
Middenmannen: Niels de Vries, Luuk Hofhuis, Robin Boekhoudt en Arjan Westra
Libero's: Jeffrey Klok en Niels Kuijpens