Storm zorgt voor flinke schade in Groningen

GRONINGEN - De storm heeft dinsdagavond op een groot aantal plaatsen in onze provincie flinke schade veroorzaakt. Bij Oude Pekela was een windhoos. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan, maar een huis aan de Feiko Clockstraat is zo ontzet geraakt, dat het voorlopig niet bewoonbaar is.
Op Industrieterrein West in Oude Pekela waaide een aantal vrachtwagens om. Verder vielen bomen op auto's. Ook heeft een trampoline veel schade aangericht. Het gevaarte is over daken gewaaid en heeft enkele honderden meters verderop de ramen van een woning vernield. De schade in dit huis is enorm. In Pekela is momenteel de feestweek gaande. De gemeente heeft laten weten dat die gewoon doorgaat.
Ook in Veendam en omgeving ging het flink tekeer. In de Parkstad waaide van een bedrijf aan de Phoenixweg een deel van het dak eraf. Ook sneuvelden enkele bomen, onder meer op de N33 en de Kielsterachterweg richting Hoogezand. De N33 is bij Meeden enige tijd afgesloten geweest, maar de weg is inmiddels weer open.
Tot slot waaiden in Wagenborgen, Doezum, Pekela, Muntendam, Kiel-Windeweer, Alteveer, Stadskanaal en Onnen bomen om. In Winschoten en omgeving ontstond eveneens op meerdere plekken schade.