Grote brand in verpauperd pand centrum Winschoten is onder controle (update)

De brand in Winschoten
De brand in Winschoten © 112groningen
In het centrum van Winschoten, aan de Mr. D.U. Stikkerlaan, heeft een grote brand in een leegstaand pand gewoed. Het gebouw, dat voor de derde keer in korte tijd in brand stond, is deels ingestort.
Een aantal omwonenden is geëvacueerd en wordt opgevangen in cultureel centrum De Klinker. Bij de brand is veel rook vrij gekomen. Het vermoeden is dat de brand is aangestoken.
De brandweer adviseerde omwonenden de ramen en deuren dicht te houden en de ventilatie uit te zetten.
Eerste beelden van de grote brand in centrum van Winschoten

Vaker brandjes

De brand woedt op de verpauperde Blaauw-locatie tegenover het voormalige St. Lucasziekenhuis. Eerder vandaag werd bekend dat er een patstelling is tussen de eigenaar van het terrein en de gemeente Oldambt. Zij zijn al jaren met elkaar in gesprek over de verwaarloosde locatie, maar zonder resultaat. De eigenaar wil veel meer geld voor het terrein dan de gemeente Oldambt kan en wil betalen.
Je kunt het zelf wel invullen
Brandweerwoordvoerder Geert Walburg over de oorzaak van de brand
Brandweerwoordvoerder Geert Walburg staat ook niet voor het eerst bij het pand. 'We zijn hier ook vandaag al eerder geweest', zegt hij. 'Toen ging het om een klein brandje, maar een paar uur later kwamen er dikke rookwolken door het dak. Je kunt het zelf wel invullen.'
Naast de bouwval staat een verzorgingshuis. 'We hebben dat gebouw nog niet ontruimd', zegt Walburg. 'Er waren wel wat probleempjes met het uitzetten van de ventilatie, maar de mensen in het pand hebben geen last van de rook.'
Grote brand in Winschoten: 'Het duurt een paar uur, maar we krijgen hem uit'

Trainingen WVV zijn afgelast

Voetbalvereniging WVV heeft de trainingen van maandag afgelast vanwege de brand. Het sportpark is moeilijk te bereiken en er hangt veel rook.
Update: Dit bericht is meerdere keren aangepast.