Mollema verovert groene trui in slotetappe Vuelta

MADRID (SPA.) - Bauke Mollema heeft zondag in de slotetappe van de Ronde van Spanje de strijd om de groene trui definitief in zijn voordeel beslist. Mollema werd negende en concurrent Joaquin Rodriquez pakte geen punten.
In de slotrit over bijna 95 kilometer moest de massasprint de beslissing brengen in wie het groen definitief mee naar huis mocht nemen. De punten in de twee tussensprints werden door vluchters weggekaapt.
In de slotkilometers toonde Mollema de wil om de trui te willen winnen door zich vol overgave in de massasprint te storten. Zijn missie slaagde door keurig negende te worden. De Spanjaard Rodriquez liet de sprint voor wat het was en gaf zich gewonnen.
Mollema eindigde in totaal tien keer bij de eerste tien in twintig individuele etappes. De Raborenner behaalde in totaal 122 punten tegenover 115 voor Rodriquez. In de eindstand werd Mollema vierde op ruim twee minuten van winnaar Juan José Cobo uit Spanje.
Tom-Jelte Slagter uit Slochteren eindigde als 75e in de algemene rangschikking. Martijn Keizer uit Muntendam finishte na drie weken Vuelta als 153e.