Fractie 2014 wil opheldering over Poolse werknemers

DELFZIJL - Fractie 2014 in de gemeenteraad van Delfzijl wil van het gemeentebestuur weten waarom het bedrijf Holland Trading Group in Farmsum Poolse vrouwen heeft moeten inhuren voor inpakwerk.
Het gaat om zeventig vrouwen die zijn gehuisvest op camping Klein Finland in Wagenborgen. Fractie 2014 wil weten waarom de gemeente Delfzijl er niet in geslaagd is mensen met een uitkering in te zetten voor het werk.
HTG bevestigt de inzet van Poolse seizoenskrachten. Het Farmsumer bedrijf zegt er alles aan te hebben gedaan personeel uit de regio te vinden, maar dat is niet gelukt.
Het gemeentebestuur van Delfzijl zegt nog niet te kunnen reageren. Eerst moeten de schriftelijke vragen van Fractie 2014 beantwoord zijn.

Reactie UWV

Het UWV in Delfzijl zegt niet te hebben geweten dat HTG op korte termijn zeventig tijdelijke arbeidskrachten zocht. De instantie heeft de geschikte mensen wel in het bestand zitten. Volgens het UWV is er sprake van miscommunicatie en er komt een gesprek met HTG, zodat dergelijke misverstanden niet meer voorkomen.