Driedelige serie over Noord Nederlands Orkest

Vanaf zaterdag 15 oktober zendt TV Noord een driedelige documentaireserie over het Noord Nederlands Orkest. In de afleveringen krijgt de kijker een beeld van de mensen in en rond het orkest.
In iedere aflevering werken we toe naar een uitvoering van een concert door het NNO, waarbij we telkens verschillende hoofdpersonen volgen.
De hoofdpersonen in de serie komen uit verschillende geledingen van het orkest en geven samen een beeld van het NNO. Hoe ziet de dagindeling van een slagwerker er uit? Wat doet een orkestbode? Wat zijn de werkzaamheden van een artistiek manager? Wat is de achtergrond van de concertmeester, en wat beweegt een Vriend van het NNO om zich met hart en ziel vrijwillig in te zetten voor het orkest? Kortom: we zien het NNO in al haar facetten en merken dat het hele bedrijf gericht is op het uitvoeren van mooie muziek.
In de eerste aflevering volgen we orkestbode Jan- Bart Wassenaar uit Berltsum, Friesland. Iedere dag rijdt hij in alle vroegte naar Groningen om alles in gereedheid te brengen voor de musici. Daarnaast zien we Eerste violiste Muriël van Hemel uit Den Bosch. Tijdens de repetitie- dagen verblijft zij in een Bed & Breakfast in Groningen met haar zoontje. En dat is niet altijd even gemakkelijk, want er moet ook nog gestudeerd worden.
Tuba speler Ane Travaille uit Zuidhorn en artistiek manager Marcel Mandos worden gevolgd tijdens de voorbereidingen en het open lucht concert bij Lauswolt in Beetsterzwaag.
In de tweede aflevering maken we kennis met hoboïste Justine Gerretsen en haar man Rob van der Vlugt, een echtpaar in het orkest. Zij wonen in een prachtige boerderij in Slochteren en vertellen samen gedreven over de plaats van muziek in hun leven.
Slagwerker Stefan Kirschbaum speelt graag een potje voetbal met het team van het NNO en Vriend van het NNO Peter Groeneveld werft ‘Vrienden’ voor het NNO tijdens het Beatles-concert.
In de laatste aflevering volgen we de nieuwe Chef- dirigent van het NNO, de Britse Stefan Ashbury. Hoe werkt hij met het orkest, en wat is de rol van concertmeester Eeva Koskinen? We volgen hen tijdens de voorbereidingen en de uitvoering van de Symfonische Dansen van Rachmaninov door het NNO. Ook maken we kennis met Fagottist Leo de Jong uit Roden die naast de muziek nog een andere passie heeft: ieder week heeft hij een wijnclub met vrienden en musici.
De driedelige serie over het NNO wordt gemaakt door Moomba! Media en wordt op TV Noord vanaf zaterdag 15 oktober uitgezonden om 18.15 uur. Omrop Fryslan start op dinsdag 11 oktober en TV Drenthe op zondag 17 oktober.