Jong FC Groningen wint ook in blessuretijd

© Acta Fotografie
GRONINGEN - Jong FC Groningen heeft maandagavond de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax met 3-2 gewonnen. De winnende treffer van invaller Hilal Ben Moussa viel in de blessuretijd.
Na een goede beginfase opende Sicco Brouwer na twintig minuten spelen de score door helemaal vrij voor de doelman af te ronden. Nadat Henk Bos nog een aardige mogelijkheid onbenut had gelaten werd het in de 34e minuut 1-1. De gasten konden profiteren van matig verdedigen.
Aan het begin van de tweede helft was Jong Ajax aanvankelijk de betere ploeg. Na ruim een uur spelen werd het uit een vlotte aanval 2-1 voor de Amsterdammers. Daarna probeerde de ploeg van trainer Dick Lukkien het tij te keren en dat resulteerde in de gelijkmaker.
Een verdediger van de gasten ging in de 73e minuut in de fout. Matias Jones kon profiteren en hij bracht de bal bij Thomas Enevoldsen, die de 2-2 fraai raak schoot in de bovenhoek. Terwijl iedereen al uitging van een gelijkspel viel ruim in de extra tijd toch de winnende treffer.
Na een schot van Enevoldsen was de rebound voor Ben-Moussa en hij maakte met een hakje de winnende treffer. Ben Moussa is net hersteld van een zware kruisbandblessure, waardoor de 19-jarige speler tien maanden aan de kant stond.
Jong FC Groningen is gestegen naar de vierde plaats in de Beloften Eredivisie met 10 punten uit 5 wedstrijden.