RTV Noord doet treinentest in ochtendspits

GRONINGEN - Het is nog geen herfst, maar nu al klagen treinreizigers in Groningen over propvolle treinen. Vooral tussen Roodeschool en Groningen zitten reizigers soms als sardientjes in een blik en dat zorgt voor veel ergernis.
RTV Noord wilde met eigen ogen zien hoe de situatie 's morgens in de Groninger treinen is. Verslaggevers reisden daarom dinsdagmorgen mee in de treinen op de lijnen Roodeschool-Groningen, Leeuwarden-Groningen en Winschoten-Groningen.
Verslaggever Jan Been stapte in op het station van Zuidhorn. Bij hem in de trein viel het mee. Hij kon een plaatsje vinden om te zitten, maar volgens zijn mede-reizigers is dit lang niet altijd het geval. Mogelijk hebben meer mensen de fiets naar de stad gepakt, omdat het mooi weer is.
Jeroen Berkenbosch reisde van Baflo naar Groningen en hij kon zich nauwelijks bewegen. Vooral in Winsum stroomde de trein vol en stonden de reizigers als haringen in een ton.
Suzanne Stoppels ging met de trein van Winschoten naar Groningen en ook die puilde uit. Reizigers vertelden haar dat ze hebben geklaagd bij Arriva, maar die zou niets aan de problemen doen.

Reactie Arriva

Arriva laat weten dat het aantal treinreizigers in het Noorden de laatste jaren explosief is gegroeid. De vervoerder heeft daarom acht extra treinen gekocht. Vooral in september is er een piek, maar het is niet altijd te voorspellen op welke plek, zegt Arriva. De piek zou veroorzaakt worden door studenten, die nog geen kamer hebben. Half oktober wordt het volgens Arriva beter. Suzanne Stoppels ging met de trein van Winschoten naar Groningen en ook die puilde uit. De reportage van de verslaggevers, reacties sociale media en de reactie van de provincie.