Tiener mishandeld na overgeven op schoenen

© Aly Wieringa
GRONINGEN - De politie zoekt getuigen van de mishandeling van een 14-jarige jongen uit Tynaarlo op het Stationsplein in Groningen.
De scholier ging afgelopen maandag met de bus naar Groningen. Tijdens de rit was hij misselijk geworden en aangekomen op het Stationsplein in de stad dook hij een steegje in om over te geven. De tiener dacht dat daar niemand was, maar hij spuugde per ongeluk op de schoenen van een andere jongen. Deze knaap werd zo boos, dat hij de scholier tegen een muur drukte. Een kompaan pakte de schooltas van het slachtoffer en ging ermee vandoor. Toen de tiener achter het duo aan wilde gaan, trok een derde jongen hem aan zijn haren terug en schopte hem in zijn maag. Een buschauffeur heeft het slachtoffer uiteindelijk opgevangen.
De politie is op zoek naar de daders. De jongens zijn allemaal tussen de 16 en 20 jaar oud en ongeveer 1.75 meter lang. De eerste verdachte heeft een donkere huidskleur en droeg een grijs vest met capuchon, een blauwe spijkerbroek en rood/witte Nike Air Max-schoenen. Ook had hij een donkergrijze muts op.
De tweede verdachte heeft kort, zwart haar en droeg een zwarte sweater, een spijkerbroek en Nike-schoenen. De derde jongen droeg zwarte Adidas-schoenen en een pet met hokjes in de kleuren groen, geel, rood en blauw. Getuigen kunnen bellen met de politie: 0900-8844 of anoniem naar 0800-7000.