Genadezesje bezorgt studenten Hanzehogeschool onterecht diploma

GRONINGEN - Zes studenten van het Instituut voor Communicatie en Media van de Hanzehogeschool hebben onterecht een diploma gekregen.
Dat blijkt uit onderzoek van de commissie van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie naar gesjoemel met diploma's op de Hanzehogeschool.
De Hanzehogeschool bood studenten, die viervijfde van hun studiepunten hadden gehaald en werkten, de mogelijkheid om af te studeren op een product uit de praktijk. In totaal kregen 53 studenten hun diploma.
Volgens het onderzoek kregen zes van die 53 studenten een 'genadezesje', terwijl ze een onvoldoende hadden gescoord. Hierdoor kregen ze onterecht een diploma.
Ook bleek uit het onderzoek dat er van meerdere studenten de dossiers niet meer volledig waren. Wat de gevolgen van het onderzoek zijn, is onduidelijk.
De commissie is verder wel vol lof over het afstudeerproject. De website GeenStijl maakte destijds het gesjoemel met diploma's aanhangig bij de Hogeschool InHolland. De Tweede Kamer vroeg de minister van Onderwijs vervolgens om opheldering, waarna een landelijk onderzoek werd gestart.
De Hanzehogeschool besloot in april te stoppen met het alternatieve afstudeerproject.