Instellingen

Martini Ziekenhuis besmet met VRE-bacterie

© Collin Nissink / Fototopshot

GRONINGEN - Een patiënt van het Martini Ziekenhuis in Groningen is besmet met de VRE-bacterie.

Deze bacterie kan bij ernstig zieken en bij patiënten met een verminderde weerstand infecties veroorzaken. Patiënten op een aantal verpleegafdelingen worden onderzocht op de aanwezigheid van de bacterie. Een deel van de intensive care is gesloten en wordt gereinigd.

Martini Ziekenhuis: situatie onder controle

Het Martini Ziekenhuis laat in een reactie weten dat de VRE-bacterie al sinds mei voorkomt in meerdere ziekenhuizen. Af en toe duikt de boosdoener ook op in het Martini en daar worden dan de nodige maatregelen getroffen. Patiënten en verpleegkundigen in de omgeving van de besmette persoon worden getest en als de zieke de intensive care verlaat, wordt die kamer goed gereinigd.

Patiënt Henk Binnendijk: verwarring en ongerustheid

RTV Noord-presentator Henk Binnendijk, die momenteel in het Martini Ziekenhuis ligt vanwege een knieoperatie, heeft hele andere verhalen gehoord. Hij vond na zijn operatie een brief op zijn bed met de mededeling dat de VRE-bacterie was aangetroffen in het ziekenhuis en dat hij getest zou worden. Het personeel, dat de test uitvoerde, vertelde dat iedereen in het ziekenhuis wordt getest. De mensen, die röntgenfoto's maakten van de knie van Binnendijk, zeiden dat de hele intensive care plat ligt. Er is dus sprake van verwarring en ongerustheid in het Martini, aldus Binnendijk.