Instellingen

Groninger zanger Rodney Elzer in The Voice of Holland

Rodney Elzer in The Voice of Holland
Rodney Elzer in The Voice of Holland © facebook.com/rodneyelzer

Naast Guy Barzily kent The Voice of Holland nóg een Groningse deelnemer. De Stadjer Rodney Elzer heeft tijdens de tweede aflevering een plaats in de volgende ronde veroverd.

Tijdens de auditie zong Rodney Elzer het nummer 'Faith' van George Michael. Binnen een minuut overtuigde de Groninger drie van de vier coaches. Uiteindelijk koos Rodney Elzer zelf voor Angela Groothuizen als coach. Zij gaat hem begeleiden tijdens The Voice of Holland.

Rodney Elzer is in de Groninger muziekwereld geen onbekende. Hij zingt al vanaf zijn zestiende in bandjes. Hij heeft al diverse singles uitgebracht, zoals 'You just make you wanne smile' en 'You bring me sunshine'. Zij meest recente single heet 'I'd really love to see you tonight'. Met dit liedje staat Rodney al weken in de RTV Noord-hitlijst de Noord 19, waarvan drie weken op nummer 1.

Tijdens de 'Dag van de Groninger Muziek' in 2010 speelde Rodney Elzer met zijn combo een aantal liedjes in de RTV Noord-studio. Die zijn op onze You Tube-pagina terug te zien.

Tijdens dezelfde uitzending verpletterde Iris Kroes uit Drachten de coaches. Zij zong 'Someone like you' van Adele en begeleidde zichzelf daarbij op harp. Iris, die aan de Hanzehogeschool in Groningen studeert, koos Marco Borsato als coach.