Nog niemand aangehouden na geweldsincidenten in Winschoten

Politie in actie in Winschoten
Politie in actie in Winschoten © Erik Smit
De politie heeft nog geen verdachten aangehouden voor de geweldsincidenten die donderdag plaatsvonden in Winschoten.
Donderdag rond 14.00 uur kwam een melding binnen van een vechtpartij op een terras aan de Venne in Winschoten. Getuigen zagen meerdere mannen uit twee auto’s stappen en in conflict raken met mensen op het terras.
Bij deze vechtpartij werd het slachtoffer, een 29-jarige man uit Winschoten, gestoken. Hierna renden de mannen terug naar hun auto’s en reden weg in de richting van de Liefkensstraat. Het slachtoffer meldde zich even later gewond in het ziekenhuis.
De politie heeft sporenonderzoek gedaan, maar er is nog niemand aangehouden.

Zwaargewond op straat

Rond 21.00 uur was er een schietincident aan de Transportbaan. Meerdere agenten gingen met kogelvrije vesten naar de plek des onheils. Daar vonden zij een 28-jarige man uit Groningen op straat. Hij was zwaargewond, maar niet in levensgevaar.
De politiehelikopter en de Dienst Speciale Interventies (DSI) werden opgeroepen om te zoeken naar de verdachte. Die is nog niet aangehouden.

Nog een gewonde op straat

Rond 21.15 uur vonden agenten nog een slachtoffer op straat: op de Papierbaan. Deze 33-jarige man uit Winschoten is ook niet levensbedreigend gewond.
Aan de Papierbaan heeft de politie eveneens sporenonderzoek gedaan, maar er is nog niemand aangehouden.

Getuigen en beelden gezocht

De recherche onderzoekt de drie incidenten en kijkt of er sprake is van een verband. Ze is op zoek naar getuigen en camerabeelden.