Twee panden in Oude Pekela beschoten: 'Blijkbaar kan niet iedereen hier veilig wonen'

Politie in de Veerstraat in Oude Pekela
Politie in de Veerstraat in Oude Pekela © Persbureau Meter
De politie heeft maandag onderzoek gedaan bij twee panden in Oude Pekela. Aan de Veerstraat werd 's ochtends een woning beschoten. Later op de ochtend meldde de politie dat er ook onderzoek wordt gedaan bij een pand aan de Feiko Clockstraat.
Het schietincident aan de Veerstraat gebeurde rond 06.25 uur maandagochtend, meldt de politie. Er raakte niemand gewond. Er is een verdachte op de vlucht geslagen.
De politie vraagt eventuele getuigen of mensen die in het bezit zijn van camerabeelden om zich te melden. Het sporenonderzoek was nog dezelfde ochtend in volle gang.
Ik wil dat al mijn inwoners in pekela veilig kunnen wonen. Blijkbaar is dat nu niet zo
Burgemeester Jaap Kuin
Burgemeester Jaap Kuin wil met de politie in gesprek: 'Als je wordt gebeld door de politie dat er wederom een schietincident is geweest, dan begin ik me behoorlijk zorgen te maken. Ik wil dat de inwoners veilig kunnen wonen in Pekela. Blijkbaar is dat nu niet zo. Dit moet zo snel mogelijk Pekela uit.'
'Dit moet zo snel mogelijk uit Pekela'

Ook onderzoek in Feiko Clockstraat

Naast het pand aan de Veerstraat deed de politie ook onderzoek bij een pand aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela. Het lijkt er op dat dit pand ook is beschoten.
Update: Het bericht is aangevuld met informatie dat er een tweede pand in Oude Pekela is beschoten