Wegwerkzaamheden: 'De doorstroomsnelheid kan wel wat omhoog'

Werk aan de ringweg (archief)
Werk aan de ringweg (archief) © Jeroen Willems/RTV Noord
Vanwege wegwerkzaamheden op de ring Groningen staan er veel files. Elwin Baas rijdt samen met Bert Kramer, woordvoerder van aannemerscombinatie Herepoort, van P+R Haren naar P+R Meerstad om te kijken hoe dat gaat. Te beginnen bij de A28 richting Julianaplein, waar de rijstroken dicht zijn en men via de afrit en oprit de weg kan vervolgen.
'De afrit en oprit liepen prima door', zegt Kramer. 'De doorstroomsnelheid mag wel wat hoger. Die wordt eruit gehaald door automobilisten die nieuwsgierig om zich heen gaan kijken. Dat kunnen we waarschijnlijk niet veranderen. Mensen zijn toch nieuwsgierig naar wat er gebeurt'.
Files rond de stad Groningen
Files rond de stad Groningen © Noor Vloeimans/RTV NOORd
Ook bij Hoogkerk en Corpus den Hoorn zijn wegwerkzaamheden. Kramer: 'Hoe de drukte daar nu precies is, is koffiedik kijken, maar ook dat zijn twee drukke trajecten. Daar zal nu ook wel file staan.'
Beluister hier in twee delen hoe Elwin Baas samen met Bert Kramer van P&R Haren naar P&R Meerstad rijdt:

Zeven weken werkzaamheden

De wegwerkzaamheden blijven de hele zomervakantie, ongeveer zeven weken vanaf nu. En daar komen nog meer wegwerkzaamheden bij. 'Vanaf volgende week zijn er ook verkeersstremmingen vanaf de A7. Dan gaan we de Euvelgunnerbrug vervangen', zegt Kramer.