liveblog | 12 juli

112-nieuws woensdag 12 juli: Brand in woning Delfzijl • Bagger op N7 richting Drachten

In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 12 juli, 13:40 uur
13:40

Kop-staartbotsing op N46

Op de N46 bij de afslag richting Delfzijl (afslag 2) heeft een kop-staartbotsing plaatsgevonden. De oorzaak van de botsing is niet bekend, zowel de politie als een wagen van de veiligheidsregio zijn ter plaatse.
Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse
Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse © 112Groningen
12:25

N7 richting Drachten vrijgegeven

De N7 richting Drachten is vrijgegeven door Rijkswaterstaat. De weg was afgesloten vanwege bagger op de weg, maar 'eerder dan verwacht' is de weg weer open. De omleidingsroute komt te vervallen.
12:00

Auto belandt in sloot bij Loppersum

Op de Bosweg bij Loppersum is een auto in een sloot terechtgekomen. De auto staat inmiddels weer op het droge. Volgens een 112-fotograaf kwam de bestuurder 'met de schrik vrij'.
De auto kwam op de zijkant in de sloot terecht
De auto kwam op de zijkant in de sloot terecht © ProNews
09:15

N7 dicht bij Groningen-Helpman (update)

De N7 richting Drachten is afgesloten bij Groningen-Helpman. De oorzaak van de afsluiting is een lading met slootbagger die op de weg beland is. Inmiddels is een shovel ter plaatse om de bagger op te ruimen. Rijkswaterstaat verwacht tot 14:00 uur bezig te zijn met schoonmaken.
08:45

Stadjer (36) opgepakt voor steekincident Wilgenlaan Stad

Bij de steekpartij gisteravond in een woning aan de Wilgenlaan in Groningen is een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gewond geraakt. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
Het slachtoffer moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Kort na het incident werd een 36-jarige Stadjer in de woning aangehouden. Wat de aanleiding voor het steekincident was, is nog niet duidelijk. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.
De politie arresteert een verdachte
De politie arresteert een verdachte © ProNews
07:05

Brand in woning in Delfzijl geblust

Aan de Juisterrif in Delfzijl heeft enige tijd brand gewoed in een tussenwoning. Bij de brand kwam veel rook vrij. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de bewoners, evenals andere inwoners van het blok, buiten zijn. De brand is inmiddels geblust en de brandweer ventileert de woning.
De brand veroorzaakt flink wat rook
De brand veroorzaakt flink wat rook © ProNews