Man verzint overvallen en berovingen

GRONINGEN - In de stad Groningen is een man actief die overvallen op zichzelf in scène zet. Dat zeggen bronnen rond politie en justitie.
De man heeft de afgelopen jaren meerdere overvallen op zichzelf verzonnen. Ook heeft hij zichzelf messteken toegediend, om zijn verhaal kracht bij te zetten. Deze week claimde hij dat hij twee keer is overvallen op het Heerdenpad, tussen de Korrewegbrug en Beijum. De politie wil het verhaal van de verzonnen aangiftes niet officieel bevestigen. Het Openbaar Ministerie wil dat hulpverleners zich over de man ontfermen, maar de Stadjer ontwijkt tot nu toe elk contact.
Op 6 september 2010 verzon de man een overval bij de Gerrit Krolbrug nabij het Heerdenpad. Hij stak zichzelf daarbij meerdere malen en belde ook zelf het alarmnummer. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis. In de media werd van deze 'overval' melding gemaakt en de politie riep destijds getuigen op zich te melden. Nu, ruim een jaar later blijkt dus dat de man ook deze aanval waarschijnlijk heeft verzonnen.