Politie onderzoekt kogelgaten in ruit Winschoter café

Agenten voor het café in Winschoten
Agenten voor het café in Winschoten © RTV Noord
Een klein deel van het Marktplein in Winschoten is woensdagavond door de politie afgezet nadat er in een van de ruiten van Sportcafé no.14 twee kogelgaten zijn ontdekt. Wanneer de schoten precies zijn gelost zoekt de politie uit.
Nadat de kogelgaten werden ontdekt nam de politie poolshoogte bij het café, waar op de grond lege hulzen werden gevonden. 'Wat er precies is gebeurd moet onderzoek uitwijzen. De gaten kunnen bijvoorbeeld vanmiddag, vannacht of gisteravond al zijn veroorzaakt', zegt een politiewoordvoerder.
Omdat er geen sprake is van acuut gevaar, heeft de ontdekking van de kogelgaten in de kroeg geen gevolgen voor de kermis, die woensdagavond in volle gang is op het Marktplein. Het plein wordt dan ook niet ontruimd, liet de burgemeester van de gemeente Oldambt - Cora-Yfke Sikkema - desgevraagd weten.
De beide kogelgaten in het raam
De beide kogelgaten in het raam © RTV Noord

Meerdere schietincidenten in korte tijd

Met de ontdekking van de kogelgaten is de regio weer een schietincident rijker. Op 6 juli raakten twee personen gewond bij schietpartijen aan de Transportbaan en Papierbaan in Winschoten, terwijl maandagochtend twee woningen aan de Veerstraat en Feiko Clockstraat in Oude Pekela waren beschoten. Het onderzoek naar die schietincidenten loopt ook nog.