Flames ontsnapt tegen Leeuwarden

GRONINGEN - GasTerra Flames ontsnapte zaterdagavond in Martiniplaza aan een nederlaag tegen Aris uit Leeuwarden. De Groninger basketballers wonnen het eerste thuisduel van het seizoen in de slotseconden, vanaf de vrijeworplijn: 83-82.
Lance Jeter was de belangrijkste man bij Leeuwarden. De Amerikaanse spelverdeler scoorde 21 punten voor zijn ploeg. Met minder dan twee seconden op de klok kreeg hij de kans om met twee vrije worpen een verlenging uit het vuur te slepen. Slechts een van zijn twee pogingen ging echter raak. Groningens spelverdeler David Bell had kort daarvoor Flames op voorsprong gezet met twee rake vrije worpen (83-81).
Jeter en zijn ploeg hadden in het vierde kwart, niet voor het eerst, de leiding genomen in de wedstrijd. De Groningers knokten zich in de slotfase echter terug. "Ze hebben hun hardheid getoond en zijn telkens blijven knokken", constateerde Hakim Salem na afloop. "Wel hebben we een paar keer een voorsprong van twaalf punten weggegeven."
Flames speelde vooral voor de rust een slordige wedstrijd. Het team was aanvallend zoekende en verdedigend had de ploeg het zwaar tegen de sterke Friezen, die vorige week landskampioen Leiden versloegen. Alex Wesby werd topscorer bij Flames met 23 punten. Flames heeft nu vier punten uit twee wedstrijden.