Grootscheepse controle bij automeeting

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagavond- en nacht een grote controle gehouden tijdens een automeeting op bedrijventerrein Eemspoort in de stad Groningen. De politie deelde er 30 bekeuringen uit.
De controle verliep in een gemoedelijke sfeer, volgens de politie.
Vijf mensen reden te hard, waarvan één 125 km per uur reed; 75 km per uur te hard. Hij kon de papieren inleveren. Vijf auto's hadden een vervallen APK-keuring, vier verkeerde verlichting, bij twee was de kentekenplaat niet goed vastgemaakt en twee hadden te gladde banden. Tenslotte vloog er een automobilist op de bon voor onnodig geluid maken, moest één bestuurder nog DNA afstaan en één persoon moest nog 200 euro aan openstaande boetes betalen.

Overlast en gevaar

Vrijwel iedere zaterdagavond verzamelt een grote groep liefhebbers van sportieve en/of gepimpte auto's zich op een parkeerplaats aan de Jeverweg. Dat gaat gepaard met veel overlast. Bestuurders trekken korte sprints over het parkeerterrein, maken zogenaamde burn-outs, zetten hun geluidsinstallaties hard aan en laten de motor onnodig brullen. Een aantal racet bovendien geregeld over de omliggende wegen en dat heeft al meerdere keren tot ongevallen geleid.