Politie deelt video van twee ‘jonge jongens’ die café Winschoten wilden beschieten (update)

De beelden van verdachten van een schietpartij in Winschoten deelde de politie vrij vlot
De beelden van verdachten van een schietpartij in Winschoten deelde de politie vrij vlot © Politie
De politie is op zoek naar twee ‘jonge jongens’ die donderdag in de vroege ochtend een pand op het Marktplein in Winschoten wilden beschieten.
Beide mannen zijn volgens de politie duidelijk gefilmd terwijl ze donderdagochtend vroeg een vuurwapen op een café richten. Het lukt hen niet om het wapen af te vuren, waarop het tweetal wegloopt richting de kermis in Winschoten.

Verdachten

De eerste verdachte is een ‘jonge jongen’ die een zwarte trainingsbroek en een zwarte jas draagt van The North Face. Hij heeft een lichte muts op en een ‘opvallend grote schoenmaat’, zegt de politie.
De tweede verdachte is ook een jonge jongen. Hij draagt een grijze spijkerbroek, een zwarte jas van vermoedelijk het merk Stone Island, zwarte schoenen van vermoedelijk Balenciaga, een zwarte pet en een bivakmuts of doek die zijn gezicht bedekt.
Volgens de politie maakt het incident mogelijk onderdeel uit van een reeks incidenten die deze maand plaatsvonden in Winschoten en Oude Pekela.

Waarschuwing

De politie doet nog een waarschuwing. ‘Denk goed na welke keus je maakt als iemand je benadert met de mogelijkheid om snel geld te verdienen door een dergelijke klus. Jongeren worden geronseld en zeggen ‘ja’ tegen het snelle geld, maar komen vervolgens in aanraking met ons – de politie - of komen terecht in een circuit van gevaar en continu over je schouder kijken.’
Update: Dit bericht is aangevuld met de videobeelden die de politie van de verdachten deelt.
Meer informatie?
Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.