FC Groningen wil begroting opschroeven naar 25 miljoen

GRONINGEN - FC Groningen wil de begroting binnen vijf jaar verhogen van 17 naar 25 miljoen euro, dat zegt directeur Hans Nijland.
Daardoor moet de club ook structureel tot de top vijf van Nederland behoren. Een eventueel kampioenschap is volgens Nijland niet onmogelijk
Groningen is intussen druk bezig om de groenste club van Nederland te worden en het stadion te verduurzamen. Daarbij werken ze nauw samen met ondermeer de grote energiebedrijven in het noorden. Zo hoopt de club in 2020 voor 200 duizend personen in de stad Groningen groene energie te realiseren. Al dit soort initiatieven en de aantrekkingskracht die dit heeft op andere bedrijven, moeten ervoor zorgen dat de club over meer geld kan beschikken.
Berichten in andere media als zouden bedrijven als RWE/Essent, Gasunie, Bouwbedrijf BAM en Energy Valley extra geld in de club zouden steken kloppen niet. De sponsors zijn enthousiast over de plannen van FC Groningen, maar dat betekent niet dat ze een bijdrage leveren aan het ophogen van de begroting. Ze houden de komende jaren het niveau aan van hun huidige bijdrages, zo laten woordvoerders van deze bedrijven weten.