Zo ziet de nieuwe verbindingsboog van het Julianaplein naar Ring West eruit

De nieuwe verbindingsboog bij het Vrijheidsplein
De nieuwe verbindingsboog bij het Vrijheidsplein © Robert Pastoor/RTV Noord
Dit weekend moeten we nog even door de zure appel bijten, maar vanaf maandagmorgen is de verbindingsboog vanaf het Julianaplein naar de westelijke ringweg in Stad klaar. Dat betekent dat je dan weer makkelijker richting Paddepoel en Vinkhuizen kunt rijden.
Ring Zuid dicht
De zuidelijke ringweg is dit weekend grotendeels dicht. Check hier wat dat voor gevolgen heeft.

Maandagmorgen open

Hoewel de boog maandagmorgen om 06.00 uur pas opengaat, mochten wij er vrijdag al even een kijkje nemen. Dat ziet er zo uit: 

Ook Vrijheidsplein afgesloten

Behalve het Julianaplein is ook het Vrijheidsplein tussen vrijdag 22.00 uur en maandag 06.00 uur dicht voor verkeer vanuit Hoogezand en Assen.
Aanpak Ring Zuid is al een aantal maanden bezig met de bouw van de verbindingsboog. Eerst is er een grote metalen stelling opgebouwd waarna het dek is gestort. Daarna moest de oude afrit vanaf het Julianaplein richting Ring West langdurig dicht.
Aan de kant van het Vrijheidspleinis de Ring West verhoogd met EPS (piepschuim) blokken en betonnen muurtjes langs de weg.
De nieuwe verbindingsboog bij het Vrijheidsplein
De nieuwe verbindingsboog bij het Vrijheidsplein © Robert Pastoor/RTV Noord

Aansluiting westelijke ringweg

Na de zomer wordt er verder gewerkt aan de verbinding tussen Ring West en het Julianaplein en komt er een rechtstreekse verbinding tussen de westelijke ringweg en de zuidelijke ringweg richting Drachten. Ook komt er een verbinding vanuit Drachten naar Ring West.