Verplicht reserveren voor boot Schier voorlopig van de baan

De veerboot naar Schiermonnikoog
De veerboot naar Schiermonnikoog © Jeroen Berkenbosch/RTV Noord
Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) heeft de invoering van een reserveringssysteem uitgesteld. Het systeem kent nog teveel losse eindjes en onzekerheden, geeft de rederij als reden voor het uitstel.
'We lopen nog tegen te veel losse eindjes en complexe dingen aan', zegt Ger van Langen, directeur van Wagenborg Passagiersdiensten. 'We willen zeker weten dat het systeem goed werkt. Ook hebben we te maken met het feit dat er bij de leverancier te weinig mensen zijn vanwege de vakantieperiode. We willen het niet half doen maar goed. Daarom stellen we het voorlopig uit.'

Vaargeul niet diep en breed genoeg

De rederij wil dat passagiers die met de boot naar Schiermonnikoog willen een plek reserveren. Zo kan Wagenborg de vervoersstroom beter reguleren.
‘s Ochtends op de boot stappen en dan maar zien hoe laat je de boot terugneemt is straks verleden tijd. WPD ziet veel voordelen in het reserveren, omdat de rederij daardoor de reiziger meer zekerheid kan bieden en de inzet van schepen beter kan plannen. WPD had gehoopt het systeem al snel te kunnen invoeren maar dat liep anders.
Sinds jaar en dag hoeven mensen geen plek te reserveren en kunnen er seizoensgebonden tickets gekocht worden. Daar zit geen datum en tijd aan vast. De rederij wil met het reserveringssysteem ook voorkomen dat veerboten elkaar moeten passeren. Wagenborg vindt de vaargeul daarvoor niet diep en breed genoeg.

Nog geen datum bekend

'We weten nog niet wanneer het reserveringsysteem wel ingevoerd gaat worden. Ik kan geen datum noemen', zegt Van Langen. Zodra reserveren voor personen wordt ingevoerd zal WPD de reizigers daarover informeren.