FC Groningen sluit trainingskamp af met overwinning op Belgische Deinze

FC Groningen-spits Kevin van Veen in duel met een verdediger van Deinze
FC Groningen-spits Kevin van Veen in duel met een verdediger van Deinze © Jan Westman
FC Groningen heeft zaterdagavond in Epe met 5-2 gewonnen van KMSK Deinze. Kevin van Veen opende de score met een wonderschone treffer.
De oefenwedstrijd tegen de Belgische tegenstander, eveneens uitkomend op het tweede niveau, was het sluitstuk van het trainingskamp van FC Groningen in Epe. In de loop van de week kwamen daar veel positieve geluiden vandaan, maar daags voor het einde was er toch een behoorlijke smet.
Tomas Suslov werd namelijk op donderdag vanwege disciplinaire redenen naar huis gestuurd door de technische staf. Daardoor deed de 21-jarige middenvelder niet mee tegen Deinze. Er werd twee keer een uur gespeeld zodat alle spelers voldoende minuten konden maken. Naast Suslov kon Lukkien niet beschikken over Marco Rente, Laros Duarte, Nick Bakker, Daleho Irandust, Paulos Abraham, Isak Määttä en Daniël Beukers. De verwachting is dat iedereen, op Määttä na, snel weer kan aansluiten bij de eerste selectie.
Bekijk hier de samenvatring van het duel:
Jongelingen FC Groningen maken verschil tegen Deinze (5-2)

Hakje

FC Groningen begon op het veld van SV Wissel in Epe goed tegen Deinze, een club met ongeveer de begroting van Excelsior. De eerste kans van Luciano Valente werd nog gepakt door de doelman, maar daarna was het tijd voor een kunststukje van Kevin van Veen.
De aanvaller die dit seizoen minimaal dertig doelpunten wil maken, rondde een voorzet van Liam van Gelderen met een hakje achter zijn standbeen hoogstaand af.
Na een onderbreking van een kwartier vanwege onweer, kwamen de Belgen beter uit de kleedkamer. Marselino Ferdinan maakte uit de kluts de gelijkmaker en even later kwam Deinze zelfs op voorsprong na een eigen goal van Liam van Gelderen. Thijmen Blokzijl zorgde met een klutsgoal voor de gelijkmaker (2-2), wat tevens de ruststand was.
Lukkien: ‘Er stond echt een team'

Jonkies maken verschil

In het tweede uur stuurde Lukkien een bijna compleet nieuw elftal het veld in, waar wederom een plekje voor Leandro Bacuna was ingeruimd. Het is nog niet duidelijk of het bij deze 'stage' blijft of dat partijen iets voor elkaar gaan betekenen komend seizoen.
Wouter Prins krijgt de bal in de voet aangespeeld op het veld van SV Wissel in Epe
Wouter Prins krijgt de bal in de voet aangespeeld op het veld van SV Wissel in Epe © Stefan Bleeker/RTV Noord
Waar de Belgen in het eerste uur prima partij boden, was het in het tweede bedrijf vooral het jonge FC Groningen wat de klok sloeg. Via Joël van Kaam en Thom van Bergen sloeg de ploeg van Lukkien direct een gat van twee doelpunten.

Week lang koffie halen

Dat was een meevaller voor spits Van Bergen, want als hij niet gescoord had hij de hele week de koffie van Kevin van Veen moeten halen. Nu fungeert de nieuwe spits van FC Groningen komende week als barista voor de 19-jarige aanvaller uit Haren.
Romano Postema zorgde in de slotfase voor de 5-2 eindstand.
Fofin Turay stelt zichzelf voor: 'Ik ben een technische speler’