'Veel vertraging' door werkzaamheden Ring Zuid (update)

Files in Groningen deze maandagochtend
Files in Groningen deze maandagochtend © ANWB Verkeersinformatie
Door werkzaamheden bij knooppunt Euvelgunne en de A28 staat het verkeer in de stad Groningen behoorlijk vast. Dat levert volgens de ANWB flinke vertragingen op.
Sinds maandag middernacht is de zuidelijke ringweg tussen knooppunt Euvelgunne en de Europaweg in beide richtingen afgesloten. Aannemer Combinatie Herepoort is begonnen met het vervangen van de Euvelgunnebrug. De beide rijbanen zijn daarom tot 1 september afgesloten.

Ruim drie kwartier

Aan beide kanten, vanuit Friesland en vanuit Duitsland, ontstaat daardoor een file. De vertraging kan oplopen tot meer dan drie kwartier.
Ook vanuit Assen is het druk op de weg, tussen Haren en het Julianaplein. Hier is de vertraging zo'n vijf tot tien minuten.

Andere files

Op de Beneluxweg (N46) vanaf Noordwolde tot aan de Rijksweg (N360) staat ook een file, net als op de weg van knooppunt Euvelgunne naar stadswijk Beijum. Op de Johan van Zwedenlaan/Eendrachtsbrug staat het verkeer zo vast dat de vertraging langer is dan een halfuur.
File op de Bornholmstraat in Groningen
File op de Bornholmstraat in Groningen © Patrick Wind/112 Groningen

'Het blijft druk'

Bert Kramer van Aannemer Combinatie Herepoort houdt de situatie in de gaten. 'Het lijkt vanaf het Julianaplein tot aan de Euvelgunne aardig rustig, daar stroomt het ook nog wel vrij goed door. Daar moeten mensen afslaan naar de oude N7 om naar Hoogezand toe te kunnen.'
'Het advies is om in eerste instantie goed te kijken waar je in de stad Groningen moet zijn, en wat is nou de beste route om die plek te bereiken? Daarbij geldt natuurlijk: probeer natuurlijk met de auto zoveel mogelijk die stad Groningen te vermijden, want dat gaat heel moeilijk worden deze vakantie. En we zitten nog in de voorfase van de vakantie, deze week zal het druk blijven op de weg.'
'En ga zoveel mogelijk buiten de spits rijden, als dat mogelijk is natuurlijk. Want vanaf zes uur/half zeven is het al hartstikke druk vanaf Hoogkerk. Dat zal de komende uren ook zo blijven. En ik denk dat het vanavond ook weer zo is, alhoewel het makkelijker is om de stad uit te komen, dan de stad in te komen.'
Bekijk de site van de ANWB voor de meest actuele situatie op de weg.
Dit bericht is geüpdatet met een reactie van Bert Kramer en nieuw ontstane files.