Politie plaatst foto's van gestolen gereedschap op internet

GRONINGEN - De politie heeft, om de rechtmatige eigenaren van een grote hoeveelheid gereedschap te achterhalen, foto's van dit gereedschap op fotowebsite Flickr geplaatst.
In juni van dit jaar werd een grote hoeveelheid gereedschappen in een garagebox in Farmsum gevonden. Na onderzoek bleek dat een groot deel daarvan was gestolen. Een deel van de spullen kon worden gekoppeld aan 13 aangiftes. De politie heeft inmiddels met diverse eigenaren gesproken, maar de herkomst van veel gereedschap is nog steeds niet bekend.
Naar aanleiding van de vondst in juni, startte de politie een onderzoek. Afgelopen maandag werd een 26-jarige inwoner van Farmsum aangehouden. De politie verdenkt hem van betrokkenheid bij het helen van de spullen. De politie zet het onderzoek naar eventuele andere verdachten voort.
De politie vraagt mensen die hun gereedschap menen te herkennen alsnog aangifte te doen. Uiteraard moeten de aangevers kunnen aantonen dat het om hun eigendom gaat. In dat geval worden de spullen terug gegeven.