Verdachte (58) aangehouden voor geweldsincidenten Winschoten

Hulpdiensten in Winschoten na de schietpartij op 6 juli
Hulpdiensten in Winschoten na de schietpartij op 6 juli © 112 Groningen
De politie in Duitsland heeft op het vliegveld van Düsseldorf een aanhouding verricht voor het steek- en schietincident in Winschoten van 6 juli.
Het gaat hierbij om een 58-jarige man uit Winschoten. Hij wordt overgeleverd aan de Nederlandse politie. Volgens de politie kan het 'enige tijd in beslag nemen' voordat de man in Nederland is.

Wat gebeurde er op 6 juli?

Op een terras bij een ijssalon aan de Venne in Winschoten ontstond op donderdagmiddag 6 juli een confrontatie tussen twee groepen, waarbij een 29-jarige man uit Winschoten gewond raakte. Diezelfde avond werd geschoten aan de Transportbaan en de Papierbaan in Winschoten.
'We zijn direct met een onderzoek gestart naar de gebeurtenissen in Winschoten, daaruit is deze verdachte naar voren gekomen', zegt politiewoordvoerder Anne Kok. 'We verdenken hem van betrokkenheid bij de incidenten in Winschoten.'

Onderzoek gaat door

Na de incidenten in Winschoten, werd er enkele dagen later ook geschoten in Oude Pekela. Later was er een explosie bij een winkelpand in de Herestraat in Groningen. De politie doet onderzoek naar het verband tussen die gebeurtenissen. 'We sluiten meerdere aanhoudingen niet uit', zegt politiewoordvoerder Kok.
Bronnen verklaarden eerder tegenover RTV Noord dat er inderdaad een verband is tussen de gebeurtenissen. De oorsprong zou liggen in een conflict dat ontstond op een terras in Winschoten. Dat leidde tot de steekpartij waarvoor nu de 58-jarige man is aangehouden, op verdenking van betrokkenheid.