Een handreiking vanwege Sinterklaas

© Hein Messchendorp
Je zou maar voorlichter zijn van de gemeente Hoogezand-Sappemeer en moeten uitleggen waarom er niet meer in de buidel getast gaat worden voor de intocht van Sinterklaas.
“De Goedheiligman ontkomt ook niet aan de recessie,” zo ongeveer luidde de verklaring als ik het goed heb gehoord en gelezen. Het gaat om tweeduizend euro van de gemeente. De winkeliersverenigingen reageerden woedend en weigeren zonder de bijdrage het Sinterklaasfeest te organiseren. Daarbij hard uithalend naar het gemeentebestuur.
Dat het tussen de ondernemers en de bestuurders niet botert is wel helder. Waarom zou er anders zo’n ophef ontstaan? Hoogezand-Sappemeer is niet bepaald de kleinste gemeente in onze provincie en ik maak me sterk dat een beetje bestuurder en een beetje ondernemer dit probleem binnen een kwartiertje kunnen oplossen.
Doe eens normaal mensen, om het maar in modern politiek jargon te zeggen. Hoogezand-Sappemeer slaagt er niet vaak in positief in het nieuws te komen. Het gaat vaker om schietpartijen dan om feestjes. Een kind op de schouders van vader, blij en zenuwachtig en onder de indruk van de intocht van de Sint, mag nooit de dupe worden van een recessie of ruzie tussen bestuurders en winkeliers.
Daarom komt Sinterklaas dit jaar ook gewoon in Hoogezand-Sappemeer. De volwassenen moeten ophouden kinderachtig te doen. Gelukkig hebben bewoners het heft in handen genomen. Als ze hulp nodig hebben, laat het ons weten. Dat geld hebben we zo bij elkaar. Want de Sint is ons boven alles Heilig.