liveblog | 23 juli 2023

112-nieuws zondag 23 juli: Automobilist in de sloot bij Scheemda • Gewonde tijdens toertocht met motoren

In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 23 juli 2023, 21:15 uur
21:15

Bestuurder zwaargewond bij ongeval in Onderdendam

Bij een eenzijdig ongeluk op de Bedumerweg/N995 bij Onderdendam, is zondagavond een automobilist zwaargewond geraakt.
18:00

Automobilist in de sloot naast toerit A7 bij Scheemda

Op de toerit van de A7 bij Scheemda is zondag aan de begin van de avond een automobilist met zijn wagen in de sloot terecht gekomen. De bestuurder was in een bocht de macht over het stuur kwijtgeraakt.
De toegesnelde brandweer hoefde niet in actie te komen. Na controle door ambulancepersoneel bleek de bestuurder met de schrik te zijn vrijgekomen.
Een berger trekt de auto uit de sloot
Een berger trekt de auto uit de sloot © Dennie Gaasendam
14:45

Gewonde tijdens toertocht met motoren bij Warffum

Tijdens een toertocht met motoren is zondagmiddag bij Warffum een persoon gewond geraakt. Wat er precies is gebeurd is niet duidelijk. Ook de traumahelikopter verleende assistentie.
De roadcaptain houdt afstand
De roadcaptain houdt afstand © 112Groningen
13:01

Auto raakt fietser op Lopende Diep in Stad

Op het Lopende Diep is er rond 12.30 uur een aanrijding geweest tussen een auto en een fietser. Volgens de aanwezige fotograaf is de fietser gewond geraakt en wordt slachtoffer behandeld in een restaurant. Het verkeer heeft enige hinder van het incident gehad.
Politieauto op Lopende Diep
Politieauto op Lopende Diep © 112Groningen
11:01

Aanrijding op spoor Haren

Rond 10.30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het station Haren. Hierdoor rijden er momenteel geen treinen tussen Groningen en Assen. De Nederlandse Spoorwegen verwachten dat het treinverkeer tot zeker 14.00 uur stilligt.
11:00

Politie pakt man op met mogelijk een vuurwapen in Stad

De politie in de stad Groningen heeft vanochtend om 5.45 uur een 32-jarige stadjer opgepakt in de Papengang. De man werd gezien met een 'op een vuurwapen gelijkend voorwerp' in zijn bezit. Het gaat mogelijk om een luchtdrukpistool. De man zit nog vast en wordt verhoord. Het 'vuurwapen' is in beslag genomen.