Ongeslagen serie SC Veendam ten einde

VEENDAM - Sportclub Veendam heeft na een serie van vijf ongeslagen wedstrijden verloren. Aan de Langeleegte werd het 2-1 voor FC Eindhoven.
In de eerste helft was het spel van Veendam ver beneden peil. De ploeg kreeg geen enkele kans in de eerste 45 minuten. De Brabanders waren vanaf het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij en scoorden na ruim een kwartier spelen. Mokhtar schoot een vrije trap achter de kansloze Veendam-doelman Leonard Nienhuis. Eindhoven, de nummer drie van de Jupiler League, beperkte zich vervolgens tot het verdedigen van de voorsprong. Veendam kon tot aan de rust geen vuist maken.
De wedstrijd kantelde volledig in het begin van de tweede helft. Veendam begon agressief en drong Eindhoven terug op eigen helft. In de tweede minuut tikte Sander Rozema simpel binnen bij de tweede paal uit een hoekschop van Cruz Vicente. Veendam was kort daarna nog twee keer dicht bij een doelpunt. Danny Menting kopte op de paal en Anco Jansen zag zijn vrije trap vanaf ongeveer dertig meter ternauwernood gekeerd worden door Einhoven-keeper Swinkels. Een kwartier voor het einde kwam Eindhoven opnieuw op voorsprong. Van Son strafte het slechte uitverdedigen af en schoof de bal in de lange hoek. Veendam was in de slotfase niet meer in staat tot een echt slotoffensief. Invaller Rampavilas kreeg nog een goede kans, maar schoot recht op de keeper af. In blessuretijd was Pepijn Kluin dichtbij de gelijkmaker. Hij miste in twee instanties.
Veendam is een plaats gezakt en staat zestiende in de Jupiler League met negen punten uit tien wedstrijden.