Jong FC Groningen naar kwartfinale beker

© Acta Fotografie
GRONINGEN - Jong FC Groningen heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Jong De Graafschap werd via strafschoppen uitgeschakeld.
Na de reguliere speeltijd en verlenging stond het 2-2. FC Groningen had veel te danken aan Henk Bos. Hij zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker en in de strafschoppenserie schoot hij ook de beslissende penalty tegen de touwen.
De ploeg van trainer Dick Lukkien keek halverwege de eerste helft tegen een 2-0 achterstand aan. Vlak voor rust maakte Tim Keurntjes de aansluitingstreffer. FC Groningen was vervolgens de bovenliggende partij en kreeg een aantal goede kansen om de wedstrijd al in een eerder stadium te beslissen.
In de kwartfinale is VVV-Venlo de tegenstander. FC Groningen speelt een uitwedstrijd.