Eis: 14 maanden cel voor veroorzaken doodsangst

GRONINGEN - Een 22-jarige man uit Groningen hangt een celstraf boven het hoofd voor het veroorzaken van doodsangst bij twee jonge vrouwen.
Tegen de man werd dinsdag voor de rechtbank een gevangenisstraf geëist van veertien maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De man ging op 25 april door het lint in het huis van zijn vriendin. Hij pakte een mes, draaide de deur op slot en bedreigde zijn partner en een vriendin van haar. Volgens de verdachte was hij zichzelf niet. Hij zag tijdens een psychose allemaal vijanden en probeerde zichzelf en zijn vriendin juist te beschermen. De twee slachtoffers stonden naar eigen zeggen doodsangsten uit en wisten uiteindelijk te vluchten .
Volgens justitie is de man door excessief drugsgebruik in een psychose geraakt. Hij is verminderd toerekeningsvatbaar, maar nog wel verantwoordelijk voor zijn gedrag. Justitie wil dat hij na zijn celstraf in behandeling gaat en onder begeleiding komt te staan, dit omdat hij geen inzicht heeft in de risico's van drugsgebruik. De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.