Instellingen

Gewonden bij ongeval op A7

© Marc Stijger / 112 Groningen
© Marc Stijger / 112 Groningen

FRIESCHEPALEN - Bij een ongeval op de A7 zijn dinsdag rond 18:00 uur vier mensen gewond geraakt, waarvan één ernstig, toen een lijnbus van Q-buzz op een auto inreed die in de file stond.

De inzittenden, een 55-jarige, een 25- jarige en een man waarvan de leeftijd nog niet bekend is, allen woonachtig in Frieschepalen, raakten gewond. Een 53-jarige inwoonster van Frieschepalen raakte ernstig gewond. De inzittenden zijn door de brandweer en medisch personeel van het mobiel medisch team uit de auto gehaald. Zij zijn overgebracht naar het UMCG en naar het Nij Smellinghe ziekenhuis in Drachten.

De verkeersinformatiedienst meldde in eerste instantie dat er bij het ongeval drie doden waren te betreuren. Iets later werd deze melding ingetrokken en meldde de dienst dat de inzittenden 'slechts' gewond waren geraakt.

Een woordvoerder van Q-Buzz heeft gemeld dat geen van de inzittenden van de lijnbus gewond zijn geraakt. Zij zijn met taxi-busjes opgehaald van de plaats van het ongeval. Hen is slachtoffer hulp aangeboden. Voor de chauffeur van de lijnbus is opvang geregeld.

De A7 is vanwege het ongeval in de richting Groningen-Heerenveen lange tijd afgesloten geweest tussen de afritten Frieschepalen en Oosterwolde. Rond 20:00 uur is de A7 weer vrijgegeven.

De politie in Friesland laat weten dat het nog zeker weken gaat duren voordat de oorzaak van het geval bekend is.