Instellingen

Half miljoen euro boete Ommelander Ziekenhuis Groep

WINSCHOTEN - De Ommelander Ziekenhuisgroep in Winschoten heeft een boete van een half miljoen euro gekregen voor fraude met ligdagen.

De boete is opgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit, de NZa. Volgens deze instelling registreerde het voormalige Sint Lucasziekenhuis in Winschoten in meer dan twintig gevallen een kort ziekenhuisbezoek als een hele ligdag. Daarmee declareerde het ziekenhuis hogere bedragen dan is toegestaan.

De Ommelander Ziekenhuisgroep overweegt tegen de boete in beroep te gaan. Volgens voorzitter Albert Koeleman van de Raad van Bestuur verschillen de NZa en de Ommelander Ziekenhuisgroep van mening als het gaat om de uitleg van bepaalde definities rond de registratie. Koeleman wil hierover met de NZa om tafel.

Het onderzoek bij de Ommelander Ziekenhuisgroep begon 3 jaar geleden toen de NZa een inval deed bij het Winschoter ziekenhuis en de administratie in beslag nam. De NZa is bezig met een breder onderzoek, omdat er signalen zijn dat meer ziekenhuizen met de registratie van ligdagen frauderen.