Toch extra onderzoek naar financiële situatie O2G2

GRONINGEN - Er komt toch extra onderzoek naar de financiële situatie bij de Openbaar Onderwijs Groep Groningen.
Met die toezegging komt het College van B en W de raadsfracties van PvdA en D66 tegemoet. Die hadden eerder om extra onderzoek gevraagd.
Twee weken geleden noemde wethouder Pastoor extra onderzoek nog onwenselijk omdat het zou leiden tot vertraging. Maar vlak voor de raadsvergadering kwam er alsnog een brief waarin het onderzoek werd aangekondigd. Het onderzoek wordt gehouden door een extern bureau.

Verheugde reactie O2G2

Marita Schreur, voorzitter van het College van Bestuur van O2G2 reageerde verheugd op het vervolgonderzoek. Schreur ziet het als erkenning voor de financiële problemen waarmee het openbaar onderwijs in Groningen kampt.
Het openbaar onderwijs in de stad Groningen ligt al een jaar met de gemeente overhoop over geld. De organisatie zegt dat het bij de verzelfstandiging zo'n 13 miljoen euro te weinig heeft meegekregen. Inmiddels claimt O2G2 een bedrag van 20 miljoen euro.

Eerder onderzoek

Eerder dit jaar werd er ook al onderzoek verricht naar de financiële situatie bij O2G2. Naar aanleiding van dat onderzoek bepaalde de gemeente dat de organisatie recht had op een hogere bruidsschat van ruim 4,5 miljoen euro. Een voorstel daartoe werd woensdagavond door de gemeenteraad aangehouden. De raad wil eerst meer duidelijkheid over het vervolgonderzoek.