Groningse CDA'ers laten zich nog niet uit over Mauro

GRONINGEN - Prominente Groningse CDA'ers branden zich vooralsnog niet aan de kwestie rond de jonge uitgeprocedeerde asielzoeker Mauro.
Provinciaal partijvoorzitter Anne Marie Knottnerus laat in een reactie weten eerst het CDA partijcongres te willen afwachten voordat ze een standpunt inneemt. 'Ik wil eerst het verhaal van Minister Leers horen', aldus Knottnerus.
CDA-fractievoorzitter in Provinciale Staten Patrick Brouns noemt het een moeilijke kwestie, zeker met 'de christelijke waarden in je achterhoofd, tegelijkertijd heb ik er begrip voor de minister die zich moet houden aan de wet', aldus Brouns.
Jan Seton, fractievoorzitter in de de Groninger gemeenteraad mengt zich helemaal niet in het debat. 'Ik richt mij op lokale kwesties in de stad daar heb ik mijn handen al vol genoeg aan.'
De kwestie rondom de 18-jarige Mauro zorgde in politiek Den Haag deze week voor een fel en emotioneel debat. Komende dinsdag wordt over de zaak gestemd. In het CDA ligt de zaak uiterst gevoelig. De Kamerleden Koppejan en Ferrier zijn tegen uitzetting van Mauro net als een groot deel van de oppositie. Ook het CDA in Drenthe heeft zich inmiddels uitgesproken voor een ruimhartiger regeling voor asielzoekers als Mauro. Of het zover komt is de vraag. VVD, PVV, SGP en een groot deel van de CDA Tweede Kamerfractie steunen vooralsnog het besluit van Minister Leers.