Contouren FC Groningen worden zichtbaar in nipt gewonnen oefenduel

Suslov in actie tegen De Graafschap
Suslov in actie tegen De Graafschap © JK Beeld
FC Groningen heeft vrijdagmiddag met 1-0 van De Graafschap gewonnen op het sportpark van VV Middelstum. Middenvelder Tika de Jonge tekende voor het enige doelpunt.
Voor enkele spelers die mochten beginnen, was het waarschijnlijk een kleine teleurstelling. Zaterdag speelt FC Groningen namelijk opnieuw een oefenwedstrijd (tegen FC Emmen in Rolde) en dan zullen de beoogde basisspelers aan de aftrap staan.

Abraham maakt eerste minuten

Toch zal het voor Paulos Abraham als een overwinning hebben gevoeld dat hij weer voor de FC in actie mocht komen. De buitenspeler kwam op 23 oktober 2022 voor het laatst binnen de lijnen in de met 4-2 gewonnen competitiewedstrijd tegen PSV. De Zweed deed in Middelstum de eerste helft mee tegen de Superboeren.
Tomas Suslov stond eveneens in de basis bij FC Groningen. Het waren de eerste minuten voor de middenvelder in de hoofdmacht na zijn verbanning van het trainingskamp. De Slowaak oogde gretig en was twee keer dicht bij een doelpunt. Eerst bracht de doelman van De Graafschap redding, later ging een poging vanaf de middellijn net naast.
Thomas Suslov na afloop van het oefenduel tegen De Graafschap

Jurjus lijkt tweede keus

Hidde Jurjus stond bij FC Groningen op doel tegen zijn oude club en lijkt, in de wedstrijden als het er echt om gaat, genoegen te moeten nemen met een plek op de bank, aangezien Michael Verrips zaterdag in Rolde tussen de palen staat.
Publiek langs de kant op het sportpark van VV Middelstum
Publiek langs de kant op het sportpark van VV Middelstum © Stefan Bleeker/RTV Noord
Ook De Graafschap speelde niet met het eerste elftal, waardoor veel onbekende namen binnen de lijnen stonden. In het begin van de wedstrijd domineerden de bezoekers, waarna FC Groningen het initiatief overnamen. Kansen waren er in de eerste helft voor Suslov en Romano Postema, maar halverwege stond het nog 0-0.
Bekijk de samenvatting:
Samenvatting FC Groningen - De Graafschap

Talenten tonen zich

Na de pauze begon FC Groningen ijzersterk met een schot van Thom van Bergen en wederom Postema, die wat ongelukkig was in de afwerking. Tien minuten na rust liet Tika de Jonge zien hoe het wel moet. De 20-jarige talentvolle aanvallende middenvelder rondde een mooie solo knap af.
Hidde Jurjus na afloop van het oefenduel tegen De Graafschap
Beide teams namen daarna wat gas terug en gescoord werd er ook niet meer. Het meest opzienbarende moment in de tweede helft was de rode kaart voor De Graafschap-speler Jesper van Riel. De jonge verdediger ging hard door op Suslov, wat voor hem zijn tweede gele kaart betekende.

Situatie Bacuna

Leandro Bacuna stond niet op het wedstrijdformulier en zal ook tegen FC Emmen niet in actie komen. De 31-jarige middenvelder traint al langere tijd met FC Groningen mee en heeft aangegeven langer de tijd te willen nemen voordat hij een keuze maakt over zijn toekomst. Bacuna heeft een voorstel van FC Groningen in beraad, maar wil nog geen knoop doorhakken.
Zaterdag oefent FC Groningen om 15.00 tegen FC Emmen in Rolde. Volgende week staat de laatste oefenpot op het programma, dan is PEC Zwolle de tegenstander.
Opstelling FC Groningen: Jurjus, Beukers, Blokzijl (58’ Mariani), Musampa, Prins (85’ Balker), Schreuders (58’ Slor), de Jonge, Suslov, Abraham (46’ Turay), Postema en van Bergen (79’ Valente).
Dick Lukkien na afloop van het oefenduel tegen De Graafschap