Bram Buigel pakt 'een mooie derde plek' op NK atletiek in Breda

Bram Buigel
Bram Buigel © RTV Noord
Bram Buigel is bij het Nederlands kampioenschap atletiek in Breda derde geworden op de 800 meter. Hij noteerde een tijd van 1.46.34. Dat is drie tiende boven zijn persoonlijk record.
‘Dit is toch wel een bevestiging dat ik op een mooie weg zit richting de nationale en internationale top. Ik loop hier mijn tweede tijd ooit. Ben ook blij dat ik een mooie derde plek pak’, analyseerde Buigel zijn race.

Meer zat er niet in

Ryan Clarke pakte de nationale titel. De grote favoriet Niels Laros werd tweede. ‘Achteraf had ik natuurlijk liever goud of zilver gepakt, maar dat zat er vandaag net niet in’, was Buigel realistisch.
Bekijk de reactie van Buigel:
'Bronzen' Bram Buigel: 'Dit is de plek waar ik op dit moment hoor'
‘Eigenlijk dacht ik op het laatste stuk om een aanval te zetten, maar toen versnelden de twee jongens voor mij ook. Ik kon nog wel in het kielzog mee, maar ik had niet de versnelling om erover heen te gaan. Ik ben op papier nummer drie en ik ben nu nummer drie’, stelde Buigel vast.

Eerste eremetaal bij senioren

In februari stond hij met een gouden medaille om de nek bij de NK indoor. Het was zijn eerste eremetaal tijdens een kampioenschap bij de senioren.